Pages

BİR PASTA ŞEFİ DÜŞÜNÜN;
GÖRDÜĞÜ HER GÜZELLİĞİ, DUYDUĞU HER HEYECANI PASTALARA KATSIN...
Hoşgeldin Bebek...
İyiki Doğdun Ayşe...
Hayırlı olsun Ömer...
Genç çiftlere mutluluklar...
Yıldönümümüz kutlu olsun...
Yeni İşinde Başarılar Ali...
Geçmiş olsun bebeğim...
İyi Bayramlar...
İyi Yıllar...
Mezuniyetini kutlarım...
Seni Seviyorum,
Korkma sevgiden çekme ellerini,
Mutluluk bir dostla paylaşılmadıkça yarımdır.
Güzel gören güzel düşünür.
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.
Mutluluğunuzu, kişiye özel tasarımlarla lezzetlendirmek için arayın görüşelim.
Kişiye özel pasta ve kurabiyeleri birlikte oluşturalım.
ŞEKER PASTASİA
asiye.au@hotmail.com
0533 3643760

21 Şubat 2012 Salı

HANSEL & GRATEL KURABİYE EV

Tamamı kurabiye, şeker ve çikolatadan yapılmış, tamamı yenilebilir. masal evimiz sevgili Gülçin'in isteği üzerine hazırlandı.

Gülçin beni aradığında, ablasına doğum gününde çok özel bir sürpriz yapmak istediğini, Hansel ve Gratel masalının aralarında ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Kurabiyeden Hansel ve Gratel masal evi yapmaya karar verdik.
Küçükken Hansel ve Gratel masalından etkilenmeyenimiz var mıdır? Küçüklükte evi bulamama korkusu devreye girdiğinde, Hansel'in yolu bulmak için serptiği taşlar akla gelmekte ve bizi masalın içine çekmektedir. Herkesi etkileyen masalı yaşamaya başlarız. Ablasına sürpriz yapmak isteyen sevgili Gülçin'in de bir hikayesi vardı. Gülçin hikayesini anlatırken ben de kendi çocukluğuma gittim :) Yaz tatilinde köyümüze, anneannem ve dedemlere giderdik. Bolu'nun dağlarına, ormanlarına dedem ağaç kesmeye, bazende inek gütmeye giderdi. Abim ile birlikte takıldık peşine gittik fakat bir süre sonra sıkılıp hadi eve dönelim dediğimizde, ne mümkün ormanda yolunu kaybetmemek. Ben ağlayan bir tip, abim ağlama kardeşim bulacağız yolumuzu derken ormanda "dedeeee deedeee " bağırırken sesimiz yankılanarak bize dönüyordu. Sonra dedemin sesini duyduk "hoooo burdayım, sesime gelin" diyerek bizi kurtarmıştı :)))

Gülçin ve ablasının da buna benzer bir hikayesi var.

Gülçin'in annesi ve babası çalıştığı için küçükken ablası ile yaz tatillerini babaanne ve dedeleri ile geçirirlermiş.

Babaanne ve dedesi her sabah erkenden çıkarlar ve hasata giderler, Gülçin ve ablası ise evde kalır kahvaltılarını yaptıktan sonra bağa giderlermiş.

Yine böyle bir yaz tatili günü (bağın yolunu tam bilmedikleri için) ablasının aklına çok sevdikleri, içlerine işleyen Hansel ve Gratel in hikayesi gelmiş. "Gülçin giderken babaannemin şekerlerinden alalım şekerleri döke döke gideriz kendimize bir yol çizeriz ve dönüşte evi bulabiliriz" demiş. Masalı gerçekleştirecekleri için çok heyecanlanmışlar.
Şekerleri döke döke bağa gitmişler. (Babaannenin kınalı şekerlerini derenin kenarından evin bahçesine serptik fakat kırmızı çizgili bulamadık, kakaolu çizgili kullandik(: )

Dönüşte Gülçin ve ablasını eve yalnız göndermemişler.  Ne kadar babaannesinin gelmemesi konusunda ısrar etselerde babaanne gelmiş ve düşmüşler yola.

Yolu yarılayana kadar babaannenin gözü hep yerlerde, Gülçin ve  ablası da kıkır kıkır gülmektelermiş :) Babaanne "aboovv bu şekerleri kim dökmüş, hemide bizim kınalı şekerlerden"  diyerek şekerleri toplamaya başlamış :)

İki kardeş babaannelerine "Sen gelmeseydin biz bu şekerlerle yolumuzu bulacaktık." demişler. Gülçin ve ablasının masal sevdaları yüzünden babaannenin 2 poşet şekeri hiç olmuş :)

Gülçin ve ablası ise masalı gerçek yaptıkları için çok eğlenmişler :)

Masalda geçen tüm detayların düşünüldüğü masal evinin kapısının olduğu bölümün çatısında Hansel ve Gratel kardeşlere yol gösteren beyaz kuş, dereden karşıya geçiren ördek, yaşlı kadının yandığı fırının dıştan görünüşü, hansel'in hapsedildiği ahır ve içinde Hansel :) siyah elbiseli yaşlı kadın, sarı saçlı ise Gülçin'in ablası Gratel mevcut. Büyük evin çatısına yaptığım baykuş özellikle benim favorim :) Ayrıca kurabiye evdeki kırmızı elbiseli kız ise Gülçin.

HANSEL ve GRATEL EVİMİZİN IŞIKLARINI YAKTIĞIMIZ ZAMAN GERÇEK BİR MASAL DÜNYASINA GİRİYORUZ.
GÜLÇİN'İN ABLASININ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAR SEVDİKLERİYLE BİRLİKTE MUTLU YAŞLAR DİLERİM.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar