Pages

BİR PASTA ŞEFİ DÜŞÜNÜN;
GÖRDÜĞÜ HER GÜZELLİĞİ, DUYDUĞU HER HEYECANI PASTALARA KATSIN...
Hoşgeldin Bebek...
İyiki Doğdun Ayşe...
Hayırlı olsun Ömer...
Genç çiftlere mutluluklar...
Yıldönümümüz kutlu olsun...
Yeni İşinde Başarılar Ali...
Geçmiş olsun bebeğim...
İyi Bayramlar...
İyi Yıllar...
Mezuniyetini kutlarım...
Seni Seviyorum,
Korkma sevgiden çekme ellerini,
Mutluluk bir dostla paylaşılmadıkça yarımdır.
Güzel gören güzel düşünür.
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.
Mutluluğunuzu, kişiye özel tasarımlarla lezzetlendirmek için arayın görüşelim.
Kişiye özel pasta ve kurabiyeleri birlikte oluşturalım.
ŞEKER PASTASİA
asiye.au@hotmail.com
0533 3643760

5 Ocak 2011 Çarşamba

HANSEL & GRETEL KURABİYE EV-2

 Bir zamanlar Hansel ve Gretel adında iki kardeş varmış diye başlıyor masal. Küçükken bu masalı dinlediğimde bir ev nasıl yenebilir ki demiştim :) Hayal etmemek elde değil, ne hoş olur du :)
Babaları üvey annelerinin zoruyla Hansel ve Gretel'i ormana bırakmaya karar vermiş. Ormana doğru yürürlerken Hansel cebindeki çakılları kimseye fark ettirmeden atıp, geçtikleri yolu işaretlemiş. Ormanın derinliklerine geldiklerinde babalarıyla üvey anneleri onlar için bir ateş yakmışlar ve hemen geri döneceklerini söyleyip ormanın içinde yok olmuşlar. Tabii geri dönmemişler.

Hansel ve Gretel ay ışığında parlayan çakılları izleyerek hemen evin yolunu bulmuşlar. Babaları onları görünce çok sevinmiş. Fakat bu duruma üvey anne sevinememiş. Üç gün sonra onlardan kurtulmayı tekrar denemek istemiş. Bu sefer Hansel'in çakıl toplamasını engellemek için gece, çocukların odasının kapısını kilitlemiş. Ama Hansel zeki bir çocukmuş.

Sabah ormana doğru yürürlerken, Hansel cebine sakladığı kuru ekmeğin kırıntılarını yere saçıp arkasında iz bırakmış. Fakat geri dönme zamanı geldiğinde bıraktıkları izi bulamamışlar. Çünkü kuşlar bütün ekmek kırıntılarını yiyip bitirmiş.

Bu defa çocuklar gerçekten kaybolmuşlar. Ormanda üç gün üç gece aç açına ve korkudan titreyerek dolanıp durmuşlar. Üçüncü gün bir ağacın dalında kar beyazı bir kuş görmüşler. Kuş onlara güzel sesiyle şarkılar söylemiş. Onlar da açlıklarını unutup kuşun peşine düşmüşler. Kuş onları tuhaf bir evin önüne getirmiş.
 BU EVİN DUVARLARI EKMEKTEN, ÇATISI PASTADAN ve PENCERELERİ ŞEKERDENMİŞ.

Çocuklar tüm sıkıntılarını unutmuşlar ve eve doğru koşmuşlar. Tam Hansel çatıdan, Gretel de pencereden bir parça yiyecekken içeriden bir ses duyulmuş. "Evimi kim kemiriyor bakiyim?" :))))


 Duvarlar kurabiye, çatısı pasta, pencereler mis kokulu şekerden... Çocuklar şekere doymuyor, bahçesindeki taşlar da şeker. Yetmemiş duvarlara da şeker yapıştırılmış. Bahçe çitleri rulokatdan, bahçedeki mantarlar da şeker mi şeker...

 Kurabiye evimize ışıklandırma yaparak geceyi ve partiyi neşe içinde geçirmek mümkün. Kurabiye evimiz yılbaşına yakışır şekilde ışıl ışıl.

Sadece çocuklar mı? Büyüklerinde bakmaya ve yemeye doyamadığı bir ihtişamla sizinde bir kurabiye evinizin olmasını istemez misiniz?
Yeni Yılınız Kutlu Olsun. 2011 in ışıl ışıl geçmesi dileğiyle...

4 yorum:

özgülün tarifleri dedi ki...

Asiyemm inanki gozlerim acik baka kaldim pasta evine, neol kurabiyelerine masallahh... Benim diyen pastaci arkadaslara tas cikartmissin ellerine emeklerine saglik canim superrrr Basarilarinin cokk guzel devam edecegine inaniyorumm tatlim yakinlarda olsam seninle pastacilik uzerine calismak isterdim:) cokk opuyor sevgilerimi birakiyorum.

pastasia dedi ki...

Özgül'cüm çok çok teşekkür ederim canım benim. Sözleriniz benim için o kadar değeli ki anlatamam. Öpüyorum canım kucak dolusu sevgiler...

hanimiş dedi ki...

Bu harika bir kurabiye ev Asiye.. Ellerinize sağlık.

pastasia dedi ki...

Beğeniniz için teşekkür ederim hanimiş.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar